Op stoom!

Woensdag 7 juni 2023

De zomer staat voor de deur. De plantjesmarkt is geweest, de potten weer gevuld en de avondvierdaagse trok vrolijk door de dorpen. Dan weet je, nog even en het is vakantie. Voordat we ons kunnen uitstrekken op het strand hebben we nog veel werk te verzetten. Nog drie raadsvergaderingen voor de boeg waarin heel veel en ook grote besluiten voorliggen. De mooiste vind ik natuurlijk die over Kersenweide. Daar hebben we drie jaar naartoe gewerkt en uitgedacht hoe de wijk eruit gaat zien. In het webinar van 24 mei hebben we dat uitgebreid toegelicht. Als u dat gemist heeft: het is nog terug te kijken via de website www.kersenweideodijk.nl. Met het stedenbouwkundig plan en alles wat daarbij hoort, sluiten we deze fase van plannen maken af. Een heel mooie mijlpaal!

Nu gaan we realiseren en dan kunnen we in 2025 hopelijk de eerste bewoners verwelkomen. Ook daar komt natuurlijk nog heel veel bij kijken. De plannen moeten op deelniveau worden uitgewerkt en de grond moet bouwrijp worden gemaakt. Maar als eenmaal de schop de grond ingaat, dan gaat het snel. Kijk maar naar Het Burgje.

Met huizen alleen bouw je geen wijk, hoe mooi en groen die ook wordt. Daar is meer voor nodig. Een school bijvoorbeeld en kinderopvang. Ook daar gaan we mee aan de slag en vragen de raad een voorbereidingskrediet beschikbaar te stellen. Met de eerste lijn (huisartsen, fysio, etc. ) praten we deze maand weer verder over hoe we voor een goed zorgaanbod in de nieuwe wijk kunnen zorgen. Het moet een wijk worden waar je met gemak oud kan worden, in prettige gelijkvloerse woningen, met voldoende mensen om je heen die naar je om kijken en waar zorg thuis geleverd kan worden. Nou gebeurt dat omkijken naar elkaar in onze dorpen al volop, maar het aanbod van geschikte woningen schiet nog tekort. Daar gaan we in Kersenweide, maar ook in het stationsgebied wat aan doen. Kortom, we zijn op stoom!