Column van wethouder Hilde de Groot: op de fiets!

Woensdag 14 september 2022

Misschien heeft u het al gezien: het nieuwe college van burgemeester en wethouders is op tour! We hebben tientallen leuke reacties gekregen om langs te komen. We gaan op de fiets de dorpen door, op weg naar allerlei inwoners. Geweldig om op deze manier inspirerende mensen te ontmoeten en de dorpen te leren kennen.

Dat is ook nodig, want ik woon net over de grens van de gemeente Bunnik. Ik wil Bunnik, Odijk en Werkhoven dus graag beter leren kennen. Mijn achtertuin kijkt wel uit op de boerderijen en kerken van Werkhoven: een beter uitzicht is er niet!

Bij een prachtig uitzicht horen prachtige mensen, dat merkte ik al snel. Toegewijde mensen bij de tennisvereniging, bij Dier en Wij en in de wijken. Zij zijn de bouwstenen van onze samenleving. Ik kijk dan ook uit naar de rest van de collegetour. 

Met inwoners praatten we ook over hoe en wanneer we van het aardgas af gaan. Dat is één van de onderwerpen waar ik mee aan de slag ga de komende jaren. We hebben flinke ambities op duurzaamheid en groen. Dan gaat het bijvoorbeeld om afval scheiden, zonnepanelen op bedrijfsdaken, meer natuur en geïsoleerde huizen. Ik hoop dat u daar de komende jaren ook aan meedoet, want we moeten samen de schouders eronder zetten.

Wil u mij persoonlijk spreken? Stuur dan een mail naar secretariaat@bunnik.nl!