Vier de tijd!

Woensdag 9 november 2022

Afgelopen week was Sara jarig. Sara is een van onze bijzondere inwoners van de gemeente Bunnik en dit was haar derde verjaardag. Wat Sara zo bijzonder maakt, is dat ze een ernstige vorm van microcefalie heeft. Een aangeboren hersenafwijking, waardoor zij meervoudig gehandicapt is en haar toekomst ongewis is.

Voor de ouders, moeder Susanne en vader Klaas, is de zorg voor Sara heel intens. Op de website www.haarnaamissara.nl geven ze inzicht hoe de afgelopen drie jaar zijn geweest. Mooi en ontroerend geschreven, waarbij helder is dat Sara geluk en trots bij haar ouders brengt. De verjaardag werd goed gevierd, want Susanne en Klaas proberen ondanks de tegenslagen ook een gewoon leven te hebben. Ik was uitgenodigd om die dag de slingers op te hangen. Dankbaar voor deze uitnodiging ging ik langs en leerde ik nog meer van Susanne en Klaas.

Ze zijn met hun optimisme namelijk het project “Vier de tijd” gestart. Via de website www.vierdetijd.nl zijn stoffen slingers te bestellen. Die zijn gemaakt door mensen met een beperking of met een psychische kwetsbaarheid. Van elke verkochte slinger gaat vier euro naar de Stichting Vrienden van het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Er komt een slinger voor elk jaargetijde. De eerste is die van de herfst en op Sara’s verjaardag werd die slinger gepresenteerd.

“Vier de tijd” is niet alleen de naam van het project, maar ook het motto waarnaar ze leven: “Vergeet nooit de kleine dingen in het leven te koesteren en alles wat je meemaakt groots te vieren.” Dat zou ik eigenlijk wel graag aan iedereen willen doorgeven. Met de twee coronajaren, die hopelijk achter ons zijn, de oorlog in Oekraïne en de grote prijsstijgingen, zijn het moeilijke tijden. Hoe fijn is het om dan de leuke dingen te kunnen vieren?!