Een nieuwe lente, een nieuw geluid

Woensdag 22 maart 2023

Afgelopen weekend kwam de temperatuur boven de 10 graden en konden we al genieten van het lenteweer. Voor mij betekende dat wandelen langs de Kromme Rijn, door landgoed de Niënhof en in het bos van Nieuw Wulven. Mijn stappenteller geeft bijna 20.000 stappen aan en ik heb genoten van de natuur. De vele verschillende vogelgeluiden, de narcissen en de eerste groene blaadjes kondigen de lente aan.

Afgelopen week waren de verkiezingen voor Provinciale Staten en voor het bestuur van Waterschap HDSR. Zeer trots ben ik op de hoge opkomst in Bunnik: 75% voor de provincie en 72% voor het waterschap. De uitslag liet overal in Nederland eenzelfde beeld zien. De BoerBurgerBeweging van Caroline van der Plas is de grootste partij. Uiteraard feliciteer ik BBB van harte.

Deze week worden de leden van de Provinciale Staten geïnstalleerd. Op de schouders van statenleden rust de verantwoordelijkheid om de komende vier jaar het vertrouwen, dat zij van de kiezers hebben gekregen, waar te maken. Ik wens alle statenleden succes en wijsheid.

De BBB is in onze provincie de grootste partij en goed gebruik is dat de grootste het initiatief heeft in de coalitie-onderhandelingen. Danny de Vries (burgemeester van Oudewater) is door BBB gevraagd om als verkenner te onderzoeken welke coalitie tot stand kan komen.

Ik ben benieuwd welke coalitie er in het provinciehuis gevormd wordt en waar het provinciaal bestuur de komende vier jaar op inzet. Er zijn tal van thema’s waar de provincie over gaat of mede over gaat, die voor ons in Bunnik belangrijk zijn. Denk aan de woningbouw, de toekomst van de boeren, de natuur, de windmolens, de provinciale wegen en het openbaar vervoer. Het maakt dus uit wat er deze lente in het provinciehuis gaat gebeuren.